Team Visma Roxit en de Amstel Gold Race

team amstel gold race

Zaterdagochtend 11 september na een luxe ontbijt zijn zes collega’s gestart aan de Amstel Gold Race. Om 10 uur vertrok de brigade op weg naar de eerste beklimming. Het grijze weer waar de dag mee begon trok bij en maakte plaats voor het zonnetje dat door de wolken kwam schijnen. “Beter fietsweer op deze 11de septemberdag konden we ons niet wensen”, aldus captain Maurice.

Aangezien de collega’s een passie voor fietsen delen had iedereen er zin in om weer op de pedalen te staan. De ploeg mocht in het tenue van hun grote voorbeelden uit de Jumbo-Visma ploeg fietsen. Marc had daarentegen het Noorse rode Jumbo Visma shirt aan en kreeg regelmatig de vraag of Primož Roglič ook meedeed.

Na een snelle start was er rond de 35 kilometer een eerste verzorgingspost. Kort daarna moest de ploeg een gedwongen stop maken om een ketting weer op de fiets te leggen. En even later weer omdat ze Marc waren kwijtgeraakt. Dat krijg je dan toch met zo’n rood Jumbo Visma shirt, grapte Maurice.

Rond de 65 kilometer werd de groep opgesplitst. Vier man ging voor de 125 kilometer en twee voor de 100, maar de slotklim was voor iedereen hetzelfde. Dit was de klim vanuit Valkenburg de Cauberg op met een verschillend stijgingspercentage van 5 tot 12%. Volgens Maurice was dit best pittig na een hele dag fietsen met al 8 beklimmingen in de benen, maar toch is het ze gelukt om de laatste ‘puist’ ook te bedwingen! Het was een dag die ze niet snel zullen vergeten.

Op naar een volgend wielertocht met nog meer collega’s.