Squit iBis

Beheer en deel gegevens over de bodemkwaliteit.

De bodem is belangrijk voor natuur en milieu. Om de kwaliteit van de bodem te monitoren is registratie van onderzoeksgegevens en besluiten cruciaal. Bodemapplicatie Squit iBis ondersteunt u daar in. 

Eenvoudig registreren en uitwisselen

Met Squit iBis werkt u eenvoudig samen met ketenpartners. U registreert informatie en documenten binnen één omgeving en u wisselt de nodige informatie uit met bijvoorbeeld omgevingsdiensten, provincies en gemeenten.

​​​​​​​Squit iBis ondersteunt standaard de registratie van SIKB0101 XML-bestanden, zoals bijvoorbeeld het importeren van nieuwe onderzoekgegevens en het exporteren naar het landelijk bodemloket. Squit iBis kan ook gekoppeld worden met basisregistraties, UWS (Uitwisselservice) en integratie met het zaakgericht werken van Squit XO. Via WMS (Web Mapping Service) beschikt u altijd over de meest actuele achtergrondkaarten, zoals Basisregistratie Grootschalige Topografie (BGT), kadastrale kaarten of luchtfoto's.

wijk van nederland

boren in de grond

Locatiecontouren snel intekenen

U tekent snel contouren van locaties, onderzoeken, verontreinigingen en saneringen in. Contouren van één of meerdere kadastrale percelen leiden met één druk op de knop tot een locatiecontour. Deze bodemkaartlagen stelt u met één druk op de knop via WMS/WFS beschikbaar voor andere geografische informatiesystemen.

Omgevingsrapportage

Met Squit iBis beschikt u over een rapportagetool waarin u geografische en administratieve selecties bij elkaar brengt. Via de omgevingsrapportage Squit iGor kunt u deze informatie ook (al dan niet betaald) delen met burgers en bedrijven.

​​​​​​​Altijd de meest recente versie
Squit iBis is een SaaS applicatie. Dit houdt in dat Visma Roxit de hosting van de applicatie en de data verzorgt. Bovendien zorgen wij ervoor dat u altijd beschikt over de meest recente versie van deze applicatie.

sfeer van Visma Roxit

Squit iBis biedt veel voordelen:

  • Locatiecontouren snel intekenen
  • Altijd de meest actuele en accurate bodeminformatie tot uw beschikking
  • Eenvoudig samenwerken en gegevens uitwisselen 
  • Eenvoudig omgevingsrapportages maken
  • Altijd de meest recente versie
  • Geen omkijken naar hosting en beheer

Bodeminformatie

Bodemkwaliteitsgegevens beheren en ontsluiten

Meer weten

Heeft u een vraag?
Stel hem gerust.

Hans Blonk
088 217 34 00
info@roxit.nl
Contact