Common Ground

Taakgericht werken met de apps van Visma Roxit

De transitie naar Common Ground betekent voor een overheidsorganisatie op veel punten “het loslaten van bestaande uitgangspunten”. Hoe kan een gemeente deze transitie goed doorkomen, waarbij dienstverlening echt verbetert en er wel grip op informatie komt?

De overheid is toe aan een volgende stap in de verbetering van de dienstverlening naar burgers en bedrijven: zaakgericht werken met oplossingen voor een specifieke taak op basis van Common Ground.

Visie

Visma Roxit ontwikkelt nieuwe oplossingen die burgers, bedrijven, medewerkers, samenwerkende ketenpartners optimaal ondersteunen in de keten van een product of dienst, vanaf het verzoek tot en met de borging in het archief en wettelijke publicaties.

De rijke kennis en ervaring van Visma Roxit binnen het fysieke domein, zaakgericht werken, klantcontact en communicatie vormen de basis voor onze nieuwe taakgerichte apps waarmee we optimaal aansluiten op die specifieke taken. In een tijd dat personeelstekorten en kostenbeheersing een dagelijkse uitdaging vormen, zijn oplossingen nodig die naadloos aansluiten op de taken. En waarmee onnodige administratieve handelingen voorkomen worden en processen waar mogelijk geautomatiseerd worden.

Oplossingen die slim, intuïtief en open zijn. Dit zijn de taakgerichte apps van Visma Roxit. Volledig veilig in de Cloud en On Demand beschikbaar. Omdat onze klanten oplossingen willen die veilig zijn en het gewoon altijd doen. En zonder kopzorgen. Maar wel open, makkelijk te koppelen en altijd toegang tot de eigen data.

Meer informatie

Landschap

toren

Common Ground: we doen het echt

Veel marktpartijen hebben het Common Ground Groeipact ondertekend. Maar wij doen het ook echt. Met Rx.Mission, de nieuwe oplossing van Visma Roxit voor het VTH-domein, zijn wij de enige softwarepartij die een Common Ground applicatie voor een groot domein in productie heeft bij haar klanten. Deze is nieuw ontwikkeld volgens belangrijke Common Ground-principes en werkend op Fundament, onze oplossing voor de ZGW api’s en de registratiecomponenten.

Wij kiezen daarbij voor nieuwbouw. Het van de grond af aan opbouwen van een Common Ground architectuur op basis van het 5-lagen-model is de juiste route, daar zijn wij heilig van overtuigd. En precies dat is wat we doen. We doen het er niet even bij maar hebben dit apart georganiseerd. Zodat er focus is.

Productkenmerken

Slim
De taakgerichte apps versterken elkaar omdat de informatie die één app oplevert, gebruikt kan worden in een andere app. Hoe mooi is het als je ’s ochtends inlogt en je direct toegang hebt tot alle relevante taakgerichte applicaties. Applicaties die herkenbaar zijn en voorzien van rijke functies. Het maken van complexe sjablonen, het genereren van Word-documenten in eigen huisstijl zonder concessies op vorm en inhoud of het openbaar maken (in het kader van de WOO) en archiveren van informatie zonder hier expliciet bij stil te hoeven staan. Dit zijn voorbeelden van ondersteunende functies en modules die onze taakgerichte apps rijk en slim maken.

Intuïtief
De taakgerichte apps zijn ontwikkeld volgens ons Flow User Experience (UX) concept. Hiermee is altijd duidelijk waar je bent en heb je op het juiste moment de relevante informatie in beeld. Je kan direct aan de gang zonder training. Vanzelfsprekend voldoen we aan de digitoegankelijkheids-eisen (WCAG) zodat de oplossing voor iedereen bereikbaar is.

Open
We hanteren een open strategie gebaseerd op de principes van Common Ground. Daarmee sluiten de taakgerichte apps ook aan op geschikte ZGW platformen van andere leveranciers.

Veilig
De wereld om ons heen verandert continu. Veiligheid en privacy zijn thema’s waar we dagelijks mee te maken hebben en waar steeds scherpere eisen aan gesteld worden. Dit vraagt om cloud oplossingen die by-design zijn opgebouwd met aandacht voor veiligheid en privacy. 

De taakgerichte apps van Visma Roxit zijn ontworpen en gebouwd op basis van strikte architectuureisen over veiligheid (security-by-design), privacy-by-design, performance en beschikbaarheid. De taakgerichte apps draaien in onze cloud. Een betrouwbaar, veilig en schaalbaar platform opgebouwd op basis van ‘kubernetes’ dat we jaarlijks laten auditen tegen de belangrijke ISO standaarden voor informatiebeveiliging.

On Demand
Langdurige implementatietrajecten zijn niet meer van deze tijd. De taakgerichte apps zijn “on demand” beschikbaar en direct te gebruiken. Uiteraard zijn ze zo in te stellen dat een optimale persoonlijke gebruikerservaring wordt gehaald.

Landschap

toren

Samen

Onze klanten weten het beste wat er nodig is om hun werk goed uit te kunnen voeren. Daarom luisteren we bij de ontwikkeling van onze producten goed naar onze klanten. Sterker nog: we ontwikkelen samen met onze klanten. Dat doen we Agile en interactief. Klanten leveren belangrijke input om de gewenste functionaliteit te bepalen.

En die nauwe samenwerking zetten we door. Ook bij de ontwikkeling van de volgende taakgerichte apps. We laten ons inspireren door onze klanten.

Route
​​​​​​​Met Rx.Mission zijn we succesvol met het leveren van software en diensten op basis van Common Ground. Dit is pas het begin. De komende tijd kunt u van ons meerdere nieuwe taakgerichte apps verwachten, allemaal op basis van Common Ground. Binnen het domein van de fysieke leefomgeving die ons als leverancier zo vertrouwd is, maar ook voor andere domeinen.

Contact

​​​​​​​
​​​​​​​Hebben we uw interesse gewekt? Wilt u meer weten of wilt u meedenken? Neem dan contact met ons op via Bob van der Horst of Marcel Slingerland.

U kunt de presentatie over Taakgericht werken met Common Ground taakgerichte apps ook downloaden op de pagina downloads.